Actieradius

Voor veel eBikers is dat een centrale vraag. Er is geen eenduidend antwoord op. Er zijn net zoveel invloedsfactoren als dat de actieradius groot is. Van minder dan 20 kilometer met een acculading tot aanzienlijk meer dan 100 kilometer is mogelijk. Wie echter deze tips meeneemt, kan eenvoudig de actieradius maximaliseren. 

Actieradius zelf berekenen: Met de actieradius-calculator van Bosch kunt u een typische actieradius berekenen op basis van verschillende omstandigheden: bereken hier u actieradius

Tips en trucs voor nog langer rijplezier


Trapfrequentie – Trapfrequenties van 50 omwentelingen per minuut optimaliseren het rendement van de aandrijfeenheid. Heel langzaam trappen kost echter veel energie.

Gewicht – De massa dient te worden geminimaliseerd, door het totale gewicht van fiets en bagage zo laag mogelijk te houden.

Starten & remmen – Vaak starten en remmen is net als bij autorijden minder rendabel dan lange trajecten rijden met een zo gelijkmatig mogelijke snelheid.

Versnellingen – Juist schakelen maakt ook eBiken efficiënter: start en klim het liefst in een lage versnelling. Schakel afhankelijk van het terrein en de snelheid omhoog. De boordcomputer zorgt hier voor schakeladvies.

Bandenspanning – De rolweerstand kan worden geminimaliseerd door de correcte bandenspanning. Tip: maximaliseer uw actieradius door uw banden maximaal op spanning te brengen.

Indicatie motorvermogen – Boordcomputers Nyon en Intuvia en Kiox bieden u een indicatie van het motorvermogen. Zo ziet u meteen het effect van uw rijstijl op de actieradius. Een lange balk betekent een hoog stroomverbruik.

Accu & temperatuur – Bij dalende temperaturen nemen de prestaties van een accu af, omdat de elektrische weerstand hoger wordt. In de winter moet daarom rekening worden gehouden met een lagere actieradius.

Download hier de Bosch Accugids


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x